Wat is een persoonlijke lening? Lees het hier!

Een Persoonlijke Lening is de ideale oplossing als je plotseling geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Wat is een persoonlijke lening?

Kenmerkend voor een persoonlijke lening, is dat je een vaste maandtermijn betaalt en samen met de kredietaanbieder afspraken maakt over de looptijd en de rentevergoeding. Indien het kredietbedrag voor een deel wordt gebruikt om een auto, caravan of motor aan te schaffen, dan kan de kredietverschaffer verzoeken deze in onderpand te geven. Zo heb je de juiste financiering voor je auto, motor of caravan en beschik je bovendien over extra financiële middelen.

Sterke punten.

 • Zekerheid
  Bij een persoonlijke lening staat het bedrag dat je aan aflossing en rente betaald per maand vast. Je weet dus precies hoeveel je per maand moet afbetalen aan de persoonlijke lening. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan.
 • Eenvoudig geld lenen
  Wanneer je behoefte hebt aan eenmalige kredietruimte om bijvoorbeeld een auto te financieren, kan een persoonlijke lening je deze ruimte schenken.

Minder sterke punten.

 • Bijlenen niet mogelijk
  Bij een persoonlijke lening is bijlenen, zoals bij een doorlopend krediet, niet mogelijk. Indien je extra geld wilt lenen, dien je een extra lening af te sluiten.
 • Boeterente
  Het vervroegd aflossen van een persoonlijke lening is niet voordelig, omdat de kredietverlener rente misloopt als je de lening sneller dan afgesproken aflost. Om de bank te compenseren voor deze misgelopen rente betaalt je boeterente.

Wil je graag een persoonlijke lening aangaan, dan hebben wij een mooi overzicht gemaakt van de beste aanbieders.

De beste aanbieders persoonlijke lening?

let op lenen kost geld