Wat is een doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet? Lees het hier!

Wat is een doorlopend kredietWat is een doorlopend krediet? Het doorlopend krediet is ideaal voor mensen die willen beschikken over een voortdurende financiële reserve. Je kan namelijk met een doorlopend krediet naar behoefte bedragen opnemen tot een van te voren met de kredietverstrekker afgesproken kredietlimiet.

Bij een doorlopend krediet betaal je maandelijks rente en aflossing. De maandtermijn, die bestaat uit rente en aflossing, is een percentage van de limiet of een percentage van het uitstaande saldo. Aangezien het rentepercentage variabel is kan deze gedurende de looptijd veranderen. Bij een doorlopend krediet is volledig of gedeeltelijk vervroegd aflossen mogelijk. Bij gedeeltelijk vervroegd aflossen is zelfs aanpassing van het termijnbedrag mogelijk.

Gedurende de looptijd van de lening ontvang je een overzicht waarop je kan lezen wat het door jou betaalde termijnbedrag is, wat de berekende rente is en welk bedrag je nog kunt opnemen.

Sterke punten doorlopend

  • Flexibel lenen
    Met een doorlopend krediet kan je, binnen de met de bank afgesproken kredietlimiet, geld opnemen. Je kan naar eigen inzicht geld lenen, terugstorten en weer opnemen.
  • Eenvoud
    Je hoeft maar één lening af te sluiten, waar je continu geld vandaan kunt halen. Heb je een maand geld over, dan los je gewoon weer een deel van het doorlopend krediet af.

Minder sterk punt

  • Variabel rentepercentage
    Het rentepercentage bij het doorlopend krediet staat (in tegenstelling tot de persoonlijke lening) niet vast. Het fluctuerende rentepercentage kan ervoor zorgen dat je de ene keer iets meer aan rente betaalt dan de andere keer. Let dus goed op het rentepercentage van je doorlopend krediet.

Wil je graag een doorlopend krediet aanvragen? Dan hebben wij een mooi overzicht voor je gemaakt met de beste aanbiedingen.

De beste aanbieders doorlopend krediet?

 

let op lenen kost geld