Waar moet je op letten als je geld wilt gaan lenen

Waar moet je op letten als je geld wilt gaan lenen?

Voordat je gaat lenen is het belangrijk dat je even goed nagaat waar je allemaal op moet letten voordat je geld gaat lenen. Denk niet gewoon ik heb geld nodig dus is ga maar lenen. Je zit er een lange tijd aanvast!! Hieronder een mooi overzicht waar je allemaal op moet letten voordat je gaat lenen.

Waar moet je op letten als je geld wilt gaan lenen?

1. Leen niet meer dan nodig is.
Bij het kiezen van het juiste leningbedrag dien je rekening te houden met het feit dat je, naast de maandelijkse aflossingen, genoeg geld moet overhouden om alle vaste lasten te kunnen betalen. En om onvoorziene uitgaven op te vangen.

2. Vraag altijd meerdere offertes aan.
Door het aanvragen van meerdere offertes kan je voorwaarden en rentes goed met elkaar vergelijken. Op Snelgeld-lenen.nl kan je gratis meerdere offertes aanvragen voor zowel een persoonlijke lening als voor een doorlopend krediet.

3. Betaal niet langer af dan het artikel bruikbaar is.
Als je met geleend geld een nieuwe laptop wilt aanschaffen, wees er dan zeker van dat je niet langer dan vijf jaar hoeft af te betalen. Tegen die tijd is de laptop namelijk verouderd of versleten. En de kans bestaat dat je weer een nieuwe laptop nodig hebt, maar nog steeds aan het aflossen.

4. Let op bij lage rente.
Bij een lage rente kan er sprake zijn van een tijdelijk aanbieding. Of het kan zijn dat de lage rente alleen geldt voor eigen woning bezitters. Voordat je met een kredietaanbieder in zee gaat, dien je te weten te komen of er inderdaad sprake is van een actietarief, en wat het nieuwe tarief zal gaan worden.

5. Pas op met het kopen op afbetaling.
Het lijkt vaak gemakkelijk en aantrekkelijk, maar het kan duur uitpakken. Postorderbedrijven berekenen hoge rentes die kunnen oplopen tot wel 16% per jaar. Je kunt daarom beter een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten voor je aankopen. Je bent dan veel voordeliger uit….

6. Vraag naar de voorwaarden.
Vraag altijd naar eventuele verplichte verzekeringen, naar de looptijd van de lening, de hoogte van de rentetarieven, de totale kosten van het krediet en de periode dat de (actie)rente geldig is.

Lees ook alles over verschillende soorten leningen. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op lenen kost geld