soorten leningen

Soorten Leningen? Lees hier meer over!

Soorten Leningen? Heb je behoefte aan meer financiële ruimte? En wil je meer weten welk soort krediet het beste bij jou situatie past? Vraag jezelf dan in de eerste plaats af voor welk doel je geld nodig hebt.

Als je plotseling geld nodig hebt om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen, dan is een persoonlijke lening de ideale oplossing. Bij een persoonlijke lening krijg je het kredietbedrag ineens en betaal je in termijnen en met rente terug. Hierbij staat het kredietbedrag, de rente en de looptijd vast.

Kom je af en toe geld tekort en wil je daarom beschikken over een voortdurende financiële reserve, dan is een doorlopend krediet het ideale krediet. Bij een doorlopend krediet kan je als het ware steeds rood staan tot een maximaal bedrag, de zogenaamde kredietlimiet. De rente van een doorlopend krediet is variabel.

Deze twee genoemde kredietvormen worden door meerdere kredietaanbieders aangeboden. Daarom is het zaak om je goed te laten informeren en de verschillende offertes goed te bestuderen.

Geld lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Mits je er op een verantwoorde manier mee omgaat. En dat is goed mogelijk als je de volgende punten in de gaten houdt:

 

let op lenen kost geld