Lenen voor de aanschaf van een auto

Lenen voor de aanschaf van een auto?

Eén van de populairste redenen om te lenen : de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Objecten met een hogere waarde zoals huizen, auto’s, boten en caravans worden veelal gefinancierd; tenslotte hebben niet veel mensen vele (tien) duizenden euro’s op de bank staan om even een auto van te kopen !  De meest gebruikte leenvorm is de persoonlijke lening.

Lenen voor de aanschaf van een auto?

Lenen voor de aanschaf van een autoEen persoonlijke lening is het meest geschikt voor een financiering van een auto aangezien deze leningsoort ‘eindig’ is, dat wil zeggen dat hij na een jaar of 5,6 afgelost is. De auto is dan ook evenredig gedaald in waarde en dus minder waard als onderpand. Omdat het vaak om hogere bedragen gaat wordt er niet zomaar besloten tot het verstrekken van een doorlopend krediet. Veelal werken autodealers samen met financiers waardoor men een aanbod kan doen om de auto gelijk te financieren. 

Vraag offertes bij verschillende aanbieders aan !

Zoals ook met je keuze voor een bepaalde auto geldt: ga niet zomaar in zee met de eerste de beste aanbieding of bedrijf. Net als bij auto’s kan je op het internet een ruim aanbod aan online geldverstrekkers vinden. Zorg dat je minimaal 3 offertes aanvraagt om zo te weten wat de verschillen zijn. Je kan sowieso met de goedkoopste offerte gaan onderhandelen met andere financiers, bijvoorbeeld die van de autodealer. 

Hieronder een mooi overzicht van de beste aanbieders voor een persoonlijke lening voor een nieuwe auto.

De beste lening aanbieders.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op lenen kost geld